Telefonszámunk: 06 20 264-3994 info@immunologus.hu

Kedves olvasó!

6 hónap 62 bejegyzés, 3082 követő. Az immunologus.hu működésének éves mérlege. Többször megköszöntem már az érdeklődést mindenkinek, most is csak magamat tudom ismételni, örülök, hogy ilyen sokan követik és olvassák az oldalamat. Az induláskor titkon reméltem, hogy van igény arra, amit tervezünk, de nehéz megjósolni, hogy valóban mi hoz érdeklődést. Az olvasottság egy jó visszajelzés, valamint sokan írtak megjegyzést és hozzászólást. Erre bátorítok mindenkit a jövőben is, mert a kommentárok alapján könnyebben tudjuk az érdeklődésre számító témákat megtalálni.

Mi volt a legnagyobb olvasottságú blogbejegyzés? A krónikus fáradtság szindróma. 20476 embert ér el a cikk. Hétköznapi probléma, sokan nem is gondolták, hogy van immunológiai vonatkozása. Összességében az immunológia azért hálás terület, mert a szervezetünk minden pontján ott van, minden élettani folyamatban és betegségben részt vesz az immunrendszer. Ezért lehet írni a testünk számos olyan működéséről (szerelem, párválasztás, védőoltásokra adott reakciók) problémáiról (inzulin rezisztencia, meddőség, táplálkozási zavarok), amelyeknek látszólag nincsen közük az immunológiához. Nagyon erős volt a plazmagyűjtésről szóló bejegyzés iránti érdeklődés, 12476 olvasója volt. Mivel a hétköznapi életben egy plazmaközpont vezetője vagyok Pécsett, a plazmagyűjtés jelentőségét és folyamatát igyekeztem bemutatni. Ezt a munkát ismeretterjesztőnek szántam, sok visszajelzést kaptam hasznosságáról.

Mindezek mellett sok olyan bejegyzést találni az oldalon, amelyek kifejezetten a betegeknek szólnak. Betegség leírások, gyógyszeres kezelési elvek, akár konkrét gyógyszerekről olvashatók olyan információk, amelyek egy rendelésemen elhangzanak, de megjegyzésük az idő rövidsége és a nagy mennyiségű információ miatt nem lehetséges.

A jövőben folytatjuk, amit elkezdtünk. Lesznek szűkebb közönséghez, főleg betegekhez szóló szakmai anyagok, de továbbra is írok általánosabb, az immunológia és reumatológia iránt érdeklődő emberek részére szóló cikkeket. Nagyobb hangsúlyt fektetünk a folyamatos kapcsolattartásra, a gondoskodásra. 2018 elején útnak indul az e-rendelő szolgáltatásunk, amely lehetővé tesz orvosi konzultációt a rendeléstől függetlenül is. Ezzel a lehetőséggel a távolság okozta korlátokat szeretnénk lebontani.

Boldog Új Évet kívánok! 2018 legyen sikeres mindenki számára!

Üdvözlettel:

dr. Sütő Gábor