Telefonszámunk: 06 20 264-3994 info@immunologus.hu

A korona vírus fertőzés már 6 hónapja terjed a földön. A betegség lefolyásáról és a kipróbált kezelésekről egyre több információ gyűlik, lassan tisztul a kép, hogy mit tudunk tenni, habár még mindig sok ellentmondás van. Vannak azonban olyan következtetések, amelyek az immunbetegek számára fontosak!

A hét egyik fontos híre volt, hogy a TNF gátló gyulladásgátló szerek a kórházi kezelés rizikóját 60%-kal csökkentik koronavírus fertőzésben! A tocilizumabnak (IL-6 gátló) ezt a tulajdonságát eddig is ismertük. Mivel az immunrendszer hálózatban működik, a hálózati kommunikációt biztosító citokinek gátlása, ha nem is gyógyítja teljesen a betegséget javítja a kimenetelt.

A biológiai terápia összességében 54%-kal csökkenti a kórházi kezelés szükségességét!

Ezért sem szabad felfüggeszteni a biológiai terápiát a járványügyi vészhelyzet alatt! A klorokvin kezelés azonban semmit nem változtat a korona vírus fertőzés kimenetelén! A nem szteroid gyulladáscsökkentők nem fokozzák a kórházi kezelés szükségességét, sőt 36% körüli csökkenést mértek.

Ami viszont figyelemre méltó megfigyelés, hogy a szteroid kezelés megnöveli a kórházi kezelés igényét.

Napi 10 mg prednizolon (8 mg metilprednizolon) 105% rizikót jelent súlyosabb, kórházi ellátást igénylő megbetegedésre.

Ezeknél a betegeknél a szociális távolságtartás és a fokozott figyelem a személyes és környezeti higiéniára továbbra is kötelező!

Betegség megállapítása mindig szakorvosi feladat. Panaszok esetén kérjen időpontot rendelésünkre!
Előjegyzés